Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

България праща нови сили на Гърция: 36 огнеборци заминават да гасят пожарите

31 август 2023, 16:40 часа • 1316 прочитания

36 български огнеборци отпътуват за Гърция. Новината обявиха от МВР. Те трябва да сменят първия екип на модула ни за борба с горските пожари в Александруполис.

Новата група ще отпътува за Александурполис на 1 септември (петък) в 12 часа от сградата на пожарната служба в Кърджали.

Екипът ще потегли на мисия след кратък инструктаж на който ще присъства и главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Около 15.30 часа на същото място главен комисар Джартов ще посрещне служителите от първия състав на модула, които до момента участваха в гасенето на горски пожари в района на Александруполис. ОЩЕ: ЕК: Проведохме най-голямата досега противопожарна операция в Гърция

По последни данни в района на град Александруполис в Северозападна Гърция, където е регистриран най-големият горски пожар в ЕС от 2000 г. насам, са изгорели над 810 000 декара земя. Гърция е задействала два пъти Механизма за гражданска защита ЕС това лято. ОЩЕ: Гръцки професор: Пожарите са умишлени, турската инвазия става хибридна

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес