Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

България е съдействала за нови документи на спасените българи от ферибота в Гърция

19 февруари 2022, 18:35 часа • 1753 прочитания

Министерството на транспорта и съобщенията на България координира всички действия по прибиране на спасените български граждани при инцидента с пожара на ферибот в Йонийско море. 

Осъществена е постоянна връзка с Министерството на корабоплаването и островната политика на Гърция. Консулът на България в южната ни съседка Радостин Ванкин е оказал пълно съдействие за издаването на необходимите документи на българите и настаняването им в хотел на остров Корфу. Разговаряно е и с транспортното министерство на Гърция, както и с българските гранични власти за организиране придвижването на българските граждани и оказване на административна помощ. 

Със съдействието на български превозвачи са осигурени необходимите автобуси, с които ще бъдат превозени спасените български граждани при инцидента с пожара на ферибот в Йонийско море.

Actualno.com припомня, че седем български граждани продължават да се издирват след избухването на пожара и евакуацията от италианския ферибот в Йонийско море. Информацията бе представена на брифинг в МВнР рано сутринта в събота.

За още двама има подозрения, че са български граждани, но националността им се уточнява. Също така се уточнява дали са пътували легално на ферибота.

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес