Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

България - държавата, която всеки иска да напусне: Как световноизвестни влогъри видяха страната ни (ВИДЕО)

10 юли 2024, 13:24 часа • 2714 прочитания

Създателите на популярния YouTube канал "Yes Theory" заснеха епизод в България и го озаглавиха "80 часа в държавата, която всеки иска да напусне". Клипът е качен на 1 юли и вече има близо 1,5 милиона гледания. Защо обаче момчетата изобщо се насочват към нашата родина и какви точно неща им се случват за скромните малко над три дни, в които са на наша територия?

Първо идване в България

Още в началото на епизода момчетата от "Yes Theory" казват, че България е най-евтино от държавите в Европа и именно това е страната с най-бързо намаляващо население. Според данните, на които се позовават американците, до 2050 г. 25% от хората ще напуснат пределите на България. Първите впечатления на четиримата приключенци са, че българите са изключително приятелски настроени, а София, която е първият град, в който остават, е красив и приветлив град. За доброто им впечатление спомага и срещата им с оперната певица Гергана, която ги води да опитат вкусна българска храна и... бая пивка ракия.

Интервю: YouTube стратегът Mario Joos пред Actualno: Не търсете велики идеи - направете вашите идеи велики

Снимка: Screenshot: Yes Theory/YouTube

След това момчетата се настаняват в най-скъпото и най-евтиното място в София, за да направят прекарването си още по-забавно. А на сутринта се отправят към Казанлък, за да посетят фестивала на розата. Следващата им спирка е с. Българи, където целта им е да разберат какво представлява нестинарството. И да го изпитат върху собствените си ходила.

Снимка: Screenshot: Yes Theory/YouTube

Какво мислят американците за страната ни

Всъщност, равностметката на момчетата от "Yes Theory" е, че България е една страхотна страна, пълна с приветливи хора и традиции, каквито не са виждали досега на друго място. Те признават, че тъжната статистика, която е привлякла вниманието им и в крайна сметка ги е докарала в страната ни, тотално се различава от цялостното им впечатление. И ако трябва да дадат оценка за преживяването си в България, тяхната ще бъде 10 от 10.

Видеото на "Yes Theory", посветено на България, можете да гледате ТУК.

Още: Кои са най-полезните канали в YouTube?

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес