Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Българи от Босилеград протестираха на ГКПП "Олтоманци" срещу забраната да се влиза в България

05 май 2021, 17:40 часа • 2814 прочитания

Босилеградчани протестираха на ГКПП "Олтоманци" срещу забраната да се влиза в България през пункта и при отрицателен PCR тест и сертификат за поставена ваксина.

Двадесетина сънародници от Босилерад протестираха днес на обяд на ГКПП "Олтоманци" срещу забраната да влизат в България прeз пункта и при отрицателен PCR тест и сертификат за поставена ваксина. От месеци те влизат в Българя през ГКПП-Калотина, което удължава пътуването им с над 250 километра.

Протестът е начин здравните власти в България за чуят хората от Западните покрайнини и да променят това наричано от сънародниците ни дискриминационно решение да не могат да влизат през "Олтоманци" и с отрицателен PCR тест. Това касае хиляди хора, които имат неотложни пътувания до България - при семействата си, на лекар, по делови проблеми, каза директорът на културно информационния център в Босилеград Иван Николов, който беше в групата протестиращи.

Преди близо седмица и от общината в Босилеград изпратиха писмо до здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов да промени заповедта си за преминаване през "Олтоманци", която беше удължена до 30 май.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес