Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БТЛ Индъстрийз помогна на талантливи студенти да стартират успешна кариера

28 октомври 2016, 09:00 часа • 10622 прочитания

Екипът на БТЛ, заедно с представителите на редица престижни компании в България се срещна с любознателни и амбициозни студенти, в рамките на ежегодното изложение на работодатели "Дни на кариерата“ 2016.

Всяка година кариерният форум приютява ръководители и мениджъри от най-успешните компании в страната. Ето защо, огромният интерес към мероприятието съвсем не буди изненада. На него присъстваха голям брой студенти, жадни да научат полезна информация от видни специалисти в сферите, обект на техните професионални интереси. За единадесета поредна година домакин на изложението бе ТУ - София.

В отговор на дългогодишното си партньорство с университета и Център "Кариера и възпитаници (АЛУМНИ)", компанията БТЛ Индъстрийз АД даде възможност за обмен на идеи с млади таланти в областта на инженерството. Желаещите имаха възможност да задават въпроси и споделят личните си нагласи и стремежи, свързани с бъдещата им професионална реализация.

Кога и къде се проведе изложението

На 25 и 26 октомври 2016 г. избрани ръководни кадри на БТЛ Индъстрийз и още 90 компании гостуваха на ТУ - София, а на 27 октомври 2016 г. – във филиала на университета в Пловдив.

По време на кариерното изложение в София бяха изнесени 17 фирмени презентации в две учебни зали в 12 блок на Техническия университет. Датата на официално откриване бе 25.10.2016 (вторник). На 27 октомври (четвъртък) изложението продължи в базирания в Пловдив филиал на ТУ.

Стотици студенти оставиха изрядни автобиографии

Интересът на студентите към предлаганите позиции се оказа доста голям. Почти всеки присъстващ млад специалист стискаше в ръка по няколко копия на своето CV, които да остави на представителите на фирмите, от които би искал да стане част. Компаниите от своя страна проявиха голяма активност, като представиха пред студентите различни презентации, раздаваха рекламни материали и не на последно място, провеждаха неформални интервюта със заинтересованите кандидати.

Защо студентите проявиха голям интерес към щанда на БТЛ Индъстрийз?

Компанията се беше постарала, с доста богат фирмен щанд, с каталози и брошури, които да запознаят студентите с предмета на дейност, историята, мисията и продуктите на компанията. При изявен интерес, експерт от отдел „Маркетинг“ провеждаше кратка демонстрация за това как работят медицинските апарати на БТЛ.

Експертът от отдел „Човешки ресурси“ (HR) бе насреща да отговори на всички въпроси, свързани с постъпването на работа в БТЛ. При него кандидатите можеха да оставите своето CV и да получат допълнителна консултация и ориентиране в търсенето на поле за професионална изява.

HR специалистът запозна всички, които показваха висока мотивация да станат част от световното семейство на БТЛ, с възможностите за постоянна работа и кариерно израстване в компанията.

Наемат ли се служители без опит?

В БТЛ има отворени работни позиции в различни направления, за които не се изисква предишен опит. По традиция компанията предлага работа на непълен работен ден. Предлаганото гъвкаво работно време отлично може да се съвместява с магистърски програми или семестриалната заетост на 3 и 4-ти курс.

Какво да очакват новонаетите?

Всеки новоназначен млад служител преминава през специално фирмено обучение, чийто основни цели са да го запознаят с механизмите на производствения процес и да положат основите за изграждане на ключови практически умения, които да улеснят изпълнението на задълженията.

Кои са направленията, в които БТЛ набират кадри без опит?

За производствения си център в София, понастоящем, БТЛ имат нужда от млади кадри без опит в направление „Разработка на продукти“, в т.ч. специалисти в областите хардуер, софтуер, механика и тест.

За производствения си център в Пловдив свободните позиции са в направление „Асемблиране на апаратура“, в т.ч. тестване на произведените апарати, сервиз на произведените апарати, логистика и обслужване на клиенти, маркетинг и клинични проучвания, административно обслужване.

БТЛ, в качеството си на компания от световна величина, с дългогодишна история и традиции, вярват, че най-важният градивен елемент за всеки печеливш бизнес е именно човешкият фактор. С това участие, технологичният лидер продължава да упражнява активно своята политика на социална отговорност в подкрепа на талантливите български студенти, на които тепърва им предстои да трупат опит и да се доказват с професионалната сфера.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес