Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП иска да чуе Бойко за труса

23 май 2012, 09:56 часа • 4566 прочитания

БСП поиска изслушване в парламента или на министър-председателя на Република България Бойко Борисов, или на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, или на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова във връзка с организацията на работата на държавните структури и Кризисния щаб за оценка на последиците от земетресението в Пернишка област.

"Необходими са допълнителни средства за ремонти и за обезщетения. Те се измерват с милиони, ако не и с десетки милиони. Необходими са строителни материали, които да подпомогнат хората при ремонтите, минерална вода и пакетирана храна за хората, които не са в състояние да посрещнат тези си нужди и да се завърнат в домовете си”, се казва в декларация на червените.

В същото време стана ясно, че от днес властта е готова да приема документи и информация за сградите, които са претърпели щети.

"За Перник имаме повече информация, очакваме и за Радомир", заяви по темата вицепремиерът Симеон Дянков.

"Готови сме да заседаваме извънредно и в събота и от понеделник започваме възстановителните работи. Става дума за обществени сгради – училища, болници", уточни той.

Част от средствата за подпомагане на пострадалите имоти на граждани ще дойдат от държавата, а другата от дарителска кампания. 

Дянков заяви, че държавата действа значително по-бързо след трагедията в село Бисер, което в началото на годината беше наводнено след скъсване на язовирна стена.

Редактор: Петър Проданов

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес