Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Брайвик прати писмо на германска съмишленичка

19 ноември 2012, 10:22 часа • 5125 прочитания

Норвежкият масов убиец Андерш Беринг Брайвик призова германска неонацистка, заловена преди година, да използва предстоящия си съдебен процес, за да обясни "политическите мотиви" за убийствата, които е извършила, предаде БГНЕС.

Както съобщава германското списание "Шпигел", Брайвик е изпратил писмо от 3 страници на Беате Шепе със съвет да използва процеса си, за да прави идеологическа пропаганда. Тя беше част от неонацистка терористична група заедно с Уве Бьорнхард и Уве Мундолс, извършила десетина убийства.

Миналата година при полицейска операция единият от съмишлениците й беше убит, вторият се самоуби, а Беате беше арестувана.

"Когато стане ясно, че наистина си националистически активист, ти ще се превърнеш в храбра героиня на националистическата съпротива, която е направила всичко и се е жертвала, за да спре мултикултурализма и ислямизацията на Германия", пише норвежкият убиец.

Той дава да се разбере, че се гордее със своите "атаки срещу елита", и възхвалява "атаките срещу малцинствата", извършени от тримата германски терористи.

Редактор: Десислава Ушатова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес