Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов в деня на йогата: Здравият дух живее в здраво тяло

21 юни 2020, 17:30 часа • 2633 прочитания

Индийското посолство в София публикува клип, в който министър-председателят Бойко Борисов честити Международния ден на йогата. Видеото е поместено на страницата на посолството във Facebook.

"Да поздравя моя колега Нарендра Моди за милото писмо. С удоволствие ще го поздравя него и всички, които практикуват йога. Максимално бързо отворихме местата, където се практикува йога. Много хора по този начин по-лесно ще преодолеят този страховит вирус. Здравият дух живее в здраво тяло. Йога практиките винаги са давали подобни резултати", казва премиерът във видеото.

Индийският премиер Нарендра Моди днес насърчи индийците да практикуват йога, за да подсилят имунната си система на фона на скок на новите случаи на коронавирус в страната. "Йогата укрепва имунната система на тялото", каза Моди. "Йогата пранаяма, или дихателните упражнения, подсилва респираторната ни система. Тя е още по-уместна в сегашните времена, тъй като именно дихателната система на тялото е най-неблагоприятно засегната от COVID19", добави премиерът. "Много пациенти с коронавирус по света извличат полза от йогата. Силата на йога им помага да победят това заболяване", изтъкна 69-годишният лидер.

Броят на заразените в Индия днес превиши 400 000 души, след като страната отчете рекордно дневно увеличение от 15 413 нови пациенти. От вируса са починали 13 250 души в Индия.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес