Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов уволнява държавни служители за скандалния семинар с вечеря в деня на траур

13 декември 2016, 10:10 часа • 3509 прочитания

Премиерът в оставка Бойко Борисов разпореди да бъдат освободени от длъжност всички служебни лица, участвали във вземането на решение за провеждането на семинар в Несебър, протекъл по начин, който не е съобразен с обявения ден на национален траур за жертвите от с. Хитрино.

Разпореждането е към министъра на земеделието и храните, в чийто ресор са участвалите в събитието регионални структури, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Причината за това е проведеният семинар на служители на няколко регионални дирекции по горите, представители на природни паркове и Общинското предприятие "Туризъм публични прояви и атракции" в деня на национален траур (12.12.2016 г.) в памет на жертвите в Хитрино.

По рано ресорният министър Десислава Танева изрази „личното си човешко възмущение” от видяното и отбеляза, че е въпрос първо на лично усещане и морал човек да прецени как да действа в тежкия момент, който страната преживява. От думите й стана ясно, че тя е обсъдила случилото се и с премиера Бойко Борисов, отбелязва bTV.

Танева заяви още, че и другите отговорни лица, които са допуснали празничния край на семинара, ще се разделят с постовете си, както се и случи.

„Можеше да мине и при по-тиха форма”, призна по рано директорът директорът на Регионалната дирекция по горите в Шумен Емил Гелов, чиито служители бяха заснети от bTV да се веселят след семинар в деня на траур. Той подчерта обаче, че не става дума за тържество, защото хората си стояли по масите и вечеряли.

„Вечерята започна с минута мълчание за жертвите на инцидента, след което всички служители изпратиха есемес в подкрепа на пострадалите”, разказа още Гелов.

Actualno.com припомня, че служители на няколко регионални дирекции по горите, представители на природни паркове и Общинското предприятие „Туризъм публични прояви и атракции” на Шумен се събраха на скандален семинар в деня на национален траур за жертвите от Хитрино.

Директорът на общинското предприятие „Туризъм публични прояви и атракции” в Шумен Ваня Стоянова заяви пред телевизията, че всъщност се е състоял семинар-обучение на тема туризъм. По думите й купон и банкет не е имало, а само вечеря. Мероприятието е било планирано отдавна и нямало как да бъде отменено.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес