Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов се оправда и с чуждите медии за "свинските опашки" и бежанците

14 април 2016, 13:39 часа • 2052 прочитания

През последната седмица в България се появиха спонтанно граждански организации, които задържаха бежанци. Изведнъж това придоби голяма гласност. Ние казахме, че сигналите са добре дошли в едно гражданско общество, където трябва да съществува доверие към институциите, заяви премиерът Бойко Борисов в коментар за наболелия проблем "граждански арести на мигранти".

Според Борисов това беше „невярно интерпретирано от „Ал Джазира“ и други медии, които твърдят, че в България едва ли не има някакви паравоенни отряди и те се отнасят лошо с бежанците. "Това се завъртя в световния обмен. Заговори се и за свински опашки, моето име беше завъртяно покрай тези опашки“, изрази своето недоволство премиерът.

България се справя добре с мигрантите, въпреки че някои се опитват да твърдят обратното, смята Борисов. Той заяви, че е разпоредил на министъра на отбраната Николай Ненчев да отиде в Ивайловград и да се правят редовни инспекции по границите.

„Няма да допуснем бежанска вълна и по тази причина търсят да разклатят нашето правителство с обвинения, че не спазваме свободата на словото. Аз казвам само факти, само истини, в които нямам участие“, отсече Борисов.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес