Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: Пари за коледни няма

09 декември 2012, 19:01 часа • 14273 прочитания

Няма да има коледни добавки към пенсиите, тъй като няма пари в бюджета, отсече премиерът Бойко Борисов в интервю за Би Ти Ви.

Кой политик не иска да даде, попита риторично Борисов, но продължи: "ако не искаме да се превърнем в Италия, Испания и ред други страни, трябва да продължим със същата фискална политика".

И аз много искам да дадем коледни добавки, но няма пари в хазната, категоричен бе той.

Изказването на Борисов попари надеждите на пенсионерите, които допълнително бяха подклаждани от министрите Симеон Дянков и Тотю Младенов през изминалия месец. И двамата бяха по-скоро оптимисти, че ще останат пари в бюджета за коледни надбавки към пенсиите.

Министър-председателят традиционно влезе в словесен сблъсък с БСП.

Те веднъж са убили дядо ми. Взимаме мерки да се предпазваме от тези бандити, да се охраняваме, каза той в коментар на изказването на червения лидер, че ако ГЕРБ не си отидат с мир, ще си отидат „по един друг начин”.

Станишев ги разбира тези неща още от предишните - те знаят как да убиват, знаят как да пращат в концентрационни лагери. Той прекрасно знае какво е било в Белене преди атомната централа, как са давали хората на прасетата да ги ядат. Неговият начин, другият, е ясен, но няма да му се дадем, категоричен бе премиерът.

На въпрос дали се притеснява, че рейтингът му пада, премиерът отговори, че това е нормално.

Аз правя всичко, което е правилно за държавата. Ще ми се вдигне рейтингът, ако вдигна пенсии или дам добавки. Всеки трябва да плати своя дан за стабилността на държавата, заяви Борисов и не пропусна да отбележи, че е много доволен от финансовия министър Симеон Дянков. Само го скастри леко, че изобщо е говорил, че има някаква възможност за коледни добавки.

Изненадващо премиерът смекчи изказванията си относно тоталната забрана за тютюнопушене на закрито.

В ресторантите не трябва да се пуши поне до 20 ч. След 22 ч всеки работещ или семеен човек се прибира, смята Борисов. Той се изказа в полза на отмяна на забраната, но остави на депутатите да решат как да подходят.

На въпрос какво ще прави, ако не е министър-председател след следващите избори, Бойко Борисов каза: Това не е ваша работа.

Actualno.com

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес