Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов откри обходния път на Монтана

29 декември 2015, 13:48 часа • 4026 прочитания

Обходният път на Монтана струва 48 млн. лева, водният цикъл в града е 53 млн. лева Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов по време на откриването на обходния път на Монтана, предаде "Фокус".

„Ето ги само над 101 млн. лв., които са влезли само в областта, а и колко други има още”, отбеляза Борисов. „Действително преди години, когато бяхме тук на обходния път на Монтана и правехме другата част на пътя, като погледнете нататък истински се радвам, че на Юг има такива отсечки. Това, че вече и на Север се правят, може само да ни радва и да ни кара да се чувстваме горди”, заяви премиерът.

Той благодари на отците за това, че са благословили входния път на Монтана, за да е безопасен и да няма жертви. „Отчетата казват: „Чукай, за да ти отворят, искай, за да ти дадат”. Някои градове се управляваха лошо, други много добре. Монтана е от тези, които се управляваха добре. Действително работим повече и приходите, които успяхме да съберем са над 2,6 млрд. повече”, посочи премиерът.

По думите му за да се направи целият път до Дунав мост плюс автомагистрала „Струма” и цялата автомагистрала „Хемус” са необходими 5 млрд. лв.

На церемонията присъстваха и министрите Лиляна Павлова и Ивайло Московски.

„Имаше огромно забавяне при реализацията на проекта, но в крайна сметка успяхме буквално за една година да приключим строителните дейности по него и днес да го въведем в експлоатация, за което благодаря на АПИ, строителите и всички заинтересовани страни“, заяви Павлова. Тя изтъкна, че средствата за пътища по Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г. в размер на 1,8 млрд. лв. са усвоени на 100% и вече са разплатени. По този начин страната ни няма да загуби нито 1 евро от ресурса за пътища. „Построихме 300 км нови магистрали, обходите на Монтана, Враца, Габрово, Западната дъга, участъкът Кърджали- Подкова – изключително важни пътища и огромна инвестиция от европейската солидарност“, отчете Павлова.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес