Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: От това разпускане ни очаква бум на заразата

16 април 2020, 15:03 часа • 8115 прочитания

Моите опасения са, че това разпускане в следващите дни ще доведе до бум. Бройте след Великден 6-7 дни и ще броим дали сме били дисциплинирана и отговорна нация.

Тази прогноза за разпространението на коронавируса в България изрази пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов, който заедно със заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектира изграждането на участъка от пътен възел „Боаза“ до пресичането с пътя Луковит-Угърчин.

Премиерът Бойко Борисов отново призова гражданите заради коронавируса да останат по домовете си, като изтъкна, че това е доказано най-добрата мярка. Министър-председателят специално благодари на медиите за това, че призовават хората за същото и показват тежката ситуация в други страни

Премиерът отново призова гражданите да останат по домовете си, като изтъкна за пореден път, че това доказано е най-добрата мярка срещу разпространението на коронавируса.

Борисов заяви още, че с неспазването на мерките на практика се наказват тези, които са спазвали дисциплина. Министър-председателят добави, че е разпоредил на МВР да бъдат максимално стриктни по отношение на декларациите, подавани на изходите на населените места и изрази възмущението си от опитите да се лъже.

Във връзка със строежа на участъка Борисов изрази своето задоволство от бързия напредък въпреки извънредната ситуация, в която се намира страната.

Виждате за колко кратко време, какъв огромен напредък има и то във време на криза“, отбеляза Борисов.

На отсечката, която е с дължина близо 16 км, се почиства теренът, изграждат се водостоци, извършват се изкопно-насипни работи, изгражда се колекторна система, както и два селскостопански подлеза. Ще бъдат изградени два пътни възела, четири моста и два виадукта. От цялата АМ Хемус остават за изграждане общо 240 км, като прогнозата е до 2024 г. аутобанът да бъде завършен от София до Варна.

За строителството на магистралата Агенция „Пътна инфраструктура“ вчера разплати нови 19 006 099,97 лв. за участъка Белокопитово-Буховци. По време на инспекцията на участъка работниците увериха премиера, че са получили заплатите си преди предстоящите празници.

Според министър-председателя е важно газопроводите и инфраструктурните проекти да продължат да се изграждат и където може, да се работи. По този начин оборотите на държавата ще продължат да работят, макар и забавено в момент, когато заради пандемията икономиката на света е спряла. Борисов напомни, че е важно да се работи като се спазват всички мерки за безопасност.

Премиерът определи като "провокация" исканото увеличение на цените от няколко топлофикации и изрази надежда прокурорите и полицаите да намерят виновните.

В заключение Бойко Борисов напомни, че през март българското правителство е направило голям пробив, намалявайки цената на газа за България с над 40% и то със задна дата.

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 16 април

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес