Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: Използваме хубавото време и по-малкия трафик, за да поправим мостовете по магистралите (ВИДЕО)

12 април 2020, 16:00 часа • 3189 прочитания

"Към днешна дата в бедна България има 3 бугатита като на Роналдо, 241 бентлита, 123 ферарита, 54 майбаха, 22 макларана, 87 ламборджинита, 311 мазератита, 84 ролс-ройса, 280 хамъра, близо 4000 ягуара и близо 5000 поршета. Като казах, че някои бизнесмени да намалят ролс-ройсовете – от 80, например, на 40, за да запазят работниците, с кое съм ги обидил? Исках просто да защитя работниците". Това обяви министър-председателят Бойко Борисов по време на инспекция на строителството на Южната дъга. Данните той представи от справка, подготвена от директора на столичната полиция Георги Хаджиев, който беше на мястото с един от 60-те нови мотора на дирекцията.

По-рано днес премиерът премина и по магистрала „Тракия“. „Използваме хубавото време и по-малкия трафик по пътищата, за да поправим мостовете по магистралите. Хем си помагаме с времето, хем тези хора не са на борсата", заяви Борисов. Според него, ако всички върви наред, ремонтите на петте моста на магистралата ще бъдат завършени скоро.

Премиерът се запозна с основните строителни дейности по магистралата. Той изрази възмущението си от старото строителство. "Не знам как ни е опазил Господ. При едно земетресение жертвите щяха да са много. Виждате в Италия как се срутват мостовете", коментира той. Работниците на обекта го увериха, че ремонтните дейности би трябвало да приключат до края на май. От своя страна Борисов изрази надежда през май да отворят хотелите и ресторантите.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес