Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов инспектира танкове: Едно време нямаха климатици (ВИДЕО)

21 декември 2020, 11:28 часа • 3547 прочитания

Премиерът Бойко Борисов посети военния завод "ТЕРЕМ - Хан Крум" в Търговище, където се ремонтира бойна техника. Това стана ясно от видео, публикувано във Facebook профила му.

Заедно с него беше и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

"Ще купим нови бронирани машини като идеята е те да се правят тук - в България. Всичко, което се прави за модернизация на армията и на ВМС И ВВС, освен новите самолети, ще се прави в България. Така парите на българските данъкоплатци остават в нашите заводи", посочи Каракачанов.

На танковете Т-72 ще бъде интегрирана нова система за управление на стрелбата и сателитна връзка. В завода в Търговище работят 200 души, съобщиха от предприятието.

 

"На танковете Т-72 ще бъде извършена модернизация, ще бъде интегрирана нова система за управление на стрелбата и система, която има сателитна връзка. Има предупреждение и за облъчване с лазерен лъч," обясниха на министър-председателят от завода.

"Карси (обръща се към военния министър Красимир Каракачанов, бел. ред.), а по твое време имаше ли климатици в танковете", попита премиерът, хвалейки модернизираните машини.

Премиерът Борисов се поинтересува колко работници работят в завода, а от ръководството на завода заявиха, че работят 200 души от Търговище и региона.

Пред министър-председателят и министъра бе извършена демонстрация и с един от напълно ремонтираните танкове.

Морското училище бе обявено за второто военноморско в света по качество на образованието, каза Каракачанов, като допълни, че повече гърци учат във Военноморското училище във Варна, отколкото в Гърция. 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес