Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: Фидосова си е заминала

26 юли 2013, 09:48 часа • 9419 прочитания

Искра Фидосова си е заминала. Прокуратурата работи по този въпрос. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов при обсъждането на прекратяването на пълномощията на народния представител Искра Фидосова, предаде Агенция „Фокус”.

„Вчера доста говорихме на теми, които в моето съзнание останаха. Всички си дават сметка, че не е добро положението на страната. Благодаря на г-н Станишев и г-н Местан - спряха хората пред вкъщи, и не ги пращат днес повече. Винаги ще има 50 души, които да дойдат пред някой дом. Не го правете, ние не го правим”, заяви Борисов.

„Губите безкрайно време, а искате да излизате в отпуск. Аз имам тен, а не съм стъпвал на морето. Моя тен баща ми го е дал. И аз исках да съм рус, бял, синеок, ама баща ми ме е направил такъв”, каза още той.

„Да се опитаме да поработим малко, ако искате. Ако не – всяка политическа партия може да прави това, което иска”, допълни той.

Минавайки покрай журналистите в кулоарите след изказването си, Борисов заяви: „Отивам на избелване”.

Промените в изборния кодекс може да се гледат от Народното събрание през август, вместо депутатите да излизат в отпуска. „Работата трябва да се нормализира, като се дадат оставки и се направят предсрочни избори. Всички знаят това. Слушах и Бисеров пак сутринта, че ние сме дошли да искаме отпуски. Точно обратното – ние сме тук да им предложим август месец да изгледаме Избирателния закон, защото всички това искат. Аз не знам от какво се умориха толкова. Ние работихме всеки ден в нашата централа”, заяви Борисов.

„Не ние ги призоваваме за оставка, призовават ги толкова много хора. Как да излезем ние пред протестиращите или да станем съпричастни с тях. Ясно е, че трябва да има предсрочни избори”, посочи Бойко Борисов.

Според него депутатите от другите парламентарни групи искат да почиват и са се нагласили да отиват да почиват. „Ние искаме да се гледа Избирателният кодекс, за да имаме готовност когато хората пожелаят избори, да има нов Избирателен кодекс, като според тях сегашният не струвал нищо. Добре, съгласен съм, но август месец да направим нов”, обясни той.

Цветан Цветанов има дела и трябва да си ги гледа. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на въпрос - къде е заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес