Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Болежки и контузии мъчат част от най-големите тенис звезди

29 юли 2013, 14:42 часа • 6263 прочитания

Двамата най-обичани тенисисти в света Роджър Федерер и Рафаел Надал са на път да пропуснат по един от двата предстоящи Мастърса в Северна Америка, с които реално започва подготовката на най-добрите тенисисти в света за Откритото първенство на САЩ.

Федерер, който прави най-слабия си сезон от 2002 година, има сериозни проблеми с гърба и призна, че е играл на обезболяващи инжекции на турнира в Хамбург. Там той загуби на полуфинал с 6:7, 6:7 от аржентинския младок Федерико Делбонис, номер 114 в света по това време. След това Маестрото падна и на домашния турнир в Гщаад от Даниел Брандс – тенисист, който победи в Хамбург.

Роджър даде пресконференция, на която обясни, че в момента преминава интензивни процедури за болежките в гърба. Ако обаче нещата не са наред до 5 август, когато започва „Роджърс Къп” в Монреал, Федерер ще използва седмицата на провеждането на турнира, за да продължи с лечението.

Междувременно в испанската преса се появи информация, че Рафаел Надал обмисля да не играе на Мастърса в Синсинати. Надал все още не е печелил титлата там, а причината за възможния отказ е състоянието на колената на испанеца. Ако след Монреал той се чувства добре, е възможно да играе и в Синсинати. Проблемът е, че турнирът започва на 11 август, т.е. веднага след „Роджърс Къп”, което означава, че няма никакво време за възстановяване, а седмица след Синсинати започва и Откритото първенство на САЩ.

При жените приятелката на Григор Димитров Мария Шарапова реши да се откаже от участие на турнира в Торонто. Маша обясни отказа си с недостатъчно добро възстановяване. Самият Григор ще участва през тази седмица на турнира във Вашингтон, като започва директно от втори кръг и ще играе или с белгиеца Ксавие Малис, или с американеца Реджив Рам.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес