Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бойко иска Сърбия и Македония в ЕС

25 април 2012, 19:34 часа • 5586 прочитания

Макар че не таят особено топли чувства към страната ни, премиерът Бойко Борисов се застъпи за Сърбия и Македония. Министър-председателят изрази позицията си, че е време съседите да влязат в ЕС.

"Стараем се да помогнем и с личния си пример да покажем, че разширяването на ЕС трябва да продължи със Сърбия и с Македония. Те  страните, които в нашия регион искат да се присъединят", каза на пресконференция премиерът след среща „на четири очи” с предателя на Европейския съвет Херман Ван Ромпой.

Успяхме да направим бюджетния дефицит в Маастрихтските критерии, както и външният ни дълг е един от най-ниските в Европа. И сега май месец ще ни извадят от процедурата за свръхдефицит, тъй като сме шести в момента в Европа, каза той.

Това дава възможност европейските срани да бъдат по-спокойни за страни, които идват от изток и особено в тази посока страните от Източна Европа и тези, които сме по на юг, тъй като има наши съседи, които се справиха много лошо в последните години – говоря за Гърция, Португалия, Испания, Италия - държави, които в момента са изправени пред сериозни трудности и аз им пожелавам успех в решаването им, тъй като в Европа държавите са скачени съдове и това дърпа цялата Европа надолу, посочи още Борисов.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес