Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Божидар Димитров: Миленко Неделковски е много сбъркан човек

15 декември 2016, 16:41 часа • 3380 прочитания

Миленко Неделковски е много сбъркан човек. Това каза историкът и директор на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров във връзка с публикуваното от Миленко Неделковски в социалната мрежа Facebook, че набира средства за построяване на паметник на връх Каймак-Чалан за загиналите македонци, насила мобилизирани в Българската армия.

Приемам, че все пак съвестта го е загризала и е поискал да построи паметник на загиналите войници от Българската армия, защото каквито и да са по произход те са служили в Българската армия“, каза историкът, цитиран от ИА "Фокус".

Според него обаче има голяма опасност, като се има предвид биографията на Миленко, той да открадне парите. „Вече го е правил два-три пъти, поради което е бил осъден“, каза проф. Димитров и посочи, че Неделковски е лежал ефективно. "Да действа човекът. Към такива същества (не бих го нарекъл човек), трябва да се отнасяме с презрение, каквото и да направят“, посочи проф. Димитров.

Знаете, през септември т.г. 59-годишният македонски журналист Миленко Неделковски разпространи във Facebook страницата си фотографии от "Пълното премахване на паметна плоча за загиналите български офицери и войници на Каймак-Чалан".

Паметната плоча бе поставена на върха през май по инициатива на група български военни и попада в неутрална територия на границата между Гърция и Македония. След случилото се МВнР призова властите на Република Македония да се разграничат и повече да не допускат подобни позорни актове като този на Каймак-Чалан.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес