Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Блокадата на Орлов мост вече е факт

01 ноември 2013, 21:00 часа • 31296 прочитания

След като по-рано тази вечер полицията не даде на студентите-окупатори да блокират „Орлов мост”, в крайна сметка движението на емблематичното за протестите срещу правителствата на Бойко Борисов и Пламен Орешарски място беше спряно.

Блокадата стана факт след като студентският протест и този на ДАНСwithme се сляха. Първо те се събраха пред сградата на Народното събрание, където скандираха „мафия”, „оставка”, „кой”, информира Агенция „Фокус”. Сградата на парламента е оградена с метални заграждания, зад които има засилено полицейско присъствие. Там протестиращите държаха плакати на които пишеше „Кой?”, „Оставка”, „Оставка на червените правителства, парламент, „българската есен”, революция, победа!”.

След демонстрацията пред сградата на МС хората се преместиха на „Орлов мост”, без да бъдат спирани от полицията. Някои от пътниците от градския транспорт се включиха в протеста на недоволните студенти. Сред издигнатите плакати има такъв, на който пише: „Живее ми се в тази държава, но не и с тези управници”. Върху каишките на някои кучета, които са заедно на протеста със стопаните им, бяха закачени листчета с надпис „оставка”. В района има засилено полицейско присъствие, като до Орлов мост са паркирани две линейки.

По данни на МВР пред сградата на Министерския съвет, към 19:30 часа, са се събрали 300 души. Данните не обхващат хората пред Народното събрание.

Тази вечер в София не е провеждан контрапротест.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес