Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Близо 700 лв. събра благотворителен турнир по канадска борба в Добрич

22 декември 2019, 15:33 часа • 2366 прочитания

Близо 700 лева събра благотворителен турнир по канадска борба в Добрич, съобщава БГНЕС. Събраните средства ще бъдат дарени за 9-годишния Венцислав Тодоров. Детето е от варненското село Брестак. Момчето страда от детска церебрална парализа и му предстои много тежка и скъпа операция в София.

Точно 27 души се включиха в надпреварата при мъжете, а 8 бяха дамите, които днес се осмелиха да премерят сили. При тях победител стана състезателката на клуб „Хищник” Даниела Каракашева. При мъжете първо място спечели малкият Данаил Иванов, който получи и Купата. На второ място се нареди Митко Стайков, а на трето - Кристиян Тодоров.

Организатор на състезанието бе Мото клуб „Кан Аспарух 681“, със съдействието на Офроуд клуб „Добрич“ и клуб по канадска борба „Хищник“. В благородната инициатива днес се включиха и представители на мото клубовете „Орлите” и „Добруджански братя”.

Мотоциклетистите от клуб „Кан Аспарух 681“ вече са събрали и 1 500 лева, като сумата е разпределена по три направления. 500 лева са дарени за семейството на децата от село Кардам, чието братче почина миналия месец. С 500 лева са закупени уреди за спортната зала в Центъра за настаняване от семеен тип в ЖК „Дружба”. Останалата част от парите са за 9-годишно момченце от село Брестак, нуждаещо се от операция, която би му помогнала да проходи.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес