Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Блеър: Трябва да останем в сърцето на Европа

25 ноември 2012, 11:37 часа • 4002 прочитания

Тони Блеър ще направи пламенна намеса в дебата за бъдещето на Великобритания в Европа, предупреждавайки, че всяко оттегляне от „висшата маса” на Европейския съюз ще бъде бедствие за икономиката на Обединеното кралство и влиянието му на световната сцена, пише вестник “Обзървър”.

Докато все повече висши представители на Торите подкрепят действия, които биха довели до оттеглянето на Великобритания от преобладаващата посока на ЕС, Блеър ще се опита да обедини бизнес обществото зад кампания за спиране победния ход на евроскептицизма, преди да е станало твърде късно.

В изказване в Лондон в сряда Блеър ще заяви, че с очертаването на икономики като Китай, Индия, Бразилия и Русия като застрашителни конкуренти в играта на глобална икономическа сила, членството в ЕС никога не е било по-важно.

Близък до бившия британски премиер посочва: „Докато следвоенният аргумент за Европа беше за мира срещу войната, той ще наблегне, че в случая с Европа в 21-и век става въпрос за способността срещу ирелевантността”.

Редактор: Десислава Ушатова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес