Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бившият главен архитект на София се размина с новата служба в ДНСК

29 август 2024, 17:23 часа • 13017 прочитания

Бившият главен архитект на София Здравко Здравков не е назначен за директор на регионалната Дирекция по строителен контрол, въпреки че тази информация се появи в онлайн медиите още във вторник.

Два дни по-късно от ДНСК съобщиха, че досегашният ръководител на дирекцията в София, инженер Илиян Чурилков, е освободен от длъжност, без да се посочват конкретни причини за това.

За временен ръководител обаче е назначен инж. Пламен Трифонов, а не Здравков. Трифонов е бил началник на службата до февруари 2024 г. Още: Служебният регионален министър уволни директора на ДНСК

Предстои да бъде обявен конкурс за освободената позиция, съобщават още от прессъобщението на ДНСК.

Новината дойде след спекулациите около потенциалния конфликт на интереси. Доскорошният главен архитект можеше да се окаже на позиция, от която да проверява собствените си служебни актове в Столична община. Още: Арх. Здравков за имотите на Гайтански: Няма избирателност в премахването на незаконни постройки

ДНСК упражнява контрол по законосъобразността на издадените строителни книжа за всички категории строежи, както и на действията на общинските администрации и на участниците в инвестиционния процес за спазването на разпоредбите по устройство на територията.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес