Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивша манекенка стана директор на Държавен фонд "Земеделие"

07 май 2024, 18:52 часа • 23581 прочитания

Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) е избрал днес Ива Иванова за изпълнителен директор на разплащателната агенция, съобщи Министерството на земеделието.

Уточнява се, че кандидатурата на Иванова е предложена от служебния министър на земеделието Георги Тахов след съгласувателна процедура със служебния премиер Димитър Главчев. Преди да бъде назначен за земеделски министър Тахов беше шеф на ДФЗ.

Ива Иванова, която е известна като бивша манекенка, е представена от земеделското министерство като магистър по "Право на Европейския съюз" от Софийския университет "Св. Климент Охридски", съвместно с Университета в Нанси. Има и магистърска степен по "Международен бизнес" от Икономическия университет във Варна. Още: „Къде са парите ни?“: Четири фирми, доставяли безплатни плод и мляко, в битка с Фонд "Земеделие"

От 2010 г. до момента Иванова е заемала различни длъжности в ДФЗ. През 2019 г. Иванова е повишена в началник отдел "Договориране по частни мерки", а две години по-късно оглавява дирекцията "Договориране по прилагане на мерки за развитие в селските райони".

На 19 август 2022 г. Иванова е назначена за заместник изпълнителен директор с ресори Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 (ПРСР) и Програма за морско дело и рибарство (ПМДР) 2014-2020.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес