Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Без промяна в цените на винетките, но ще има тол обхват и за второкласните пътища

22 декември 2021, 13:20 часа • 2866 прочитания

Няма да има предложение за промяна на цената на винетките от страна на министъра на регионалното развитие и благоустройството. Това заяви самият Гроздан Караджов по време на брифинг в МРРБ.

"Ползването на пътищата трябва да се изплаща от ползвателите", категоричен бе вицепремиерът.

"Ще търся подкрепа, че замисълът на реформата на тол е именно товарните превози да заплащат повече, отколкото автомобилите", каза още Караджов и съобщи, че в перспектива, но не от следващата година,тол обхватът ще отиде и към второкласната пътна мрежа:

"Например, ако един тир влезе в България през Русе, той може да отиде до Силистра, да си свърши работата и да се върне, без да стъпи по първокласен път. Ниските такси са в ущърб на нас като държава и общество, защото всички имаме нужда от тези пари, с които да се поддържа високо качеството на пътя", изтъкна Гроздан Караджов

Караджов свика брифинг, за да обяви резултатите от възложената от него бърза и цялостна проверка във връзка с разпространения в медиите сигнал за недопустимо поведение на служител на Националното тол управление. От думите му стана ясно, че въпросният служител ще бъде уволнен до края на деня.

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес