Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бетонират Морската градина на Варна

18 октомври 2012, 12:02 часа • 24133 прочитания

На 17 септември тази година се появи нов паркинг към известен ресторант в Морската градина на град Варна, изсичайки всички намиращи се в предишната "зелена площ" дървета, алармираха Actualno.com от *ГС „Варна Диша”.

Появата на този пореден паркинг в Морската Градина поставя отново на дневен ред няколко въпроса, които гражданите на морската ни столица искат да зададат:

· Кой издава разрешителни за изграждане на паркинги, при приет статут на Морска Градина „зелена площ” в новия Общ Устройствен План на града?

· Как автомобили ще стигат до този паркинг, при действаща забрана за движение на МПС в парка (по силата на кметски заповеди Заповеди 2980/1 от 03/08/2012?

· Кой следи за запазването на парка, след като шефът на общинската сигурност и контролните дейности Стойчо Бакалов научи от граждани и местни медии за новия паркинг. От вчера, нов паркинг с маркирани паркоместа бе забелязан от граждани?

· Кой носи отговорност за отсичането на дървета в Морската градина, тъй като това не може да се върши без разрешение дори и в частен имот?

Към момента сигнал е подаден до кмета на Община Варна, до кметство Приморски, до г-н Любен Татарски, Председател Комисия по Регионална Политика и Местно Самоуправление, до Окръжна, Районна и Софийска Градска прокоратура от ГС Варна Диша.

* ГС „Варна Диша” е неправителствена организация, която си е поставила за цел да провокира, мотивира, информира и обединява обществеността с дейности, които подобряват градската среда. Сдружението ще работи по проекти свързани с устойчивото развитие на Варна и е отворено за нови идеи и инициативи на гражданите.

Редактор: Ивайло Кючуков

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес