Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бербатов ще носи коледен подарък на Ливърпул

22 декември 2012, 02:41 часа • 35041 прочитания

И така, драги читатели на Actualno, светът не се свърши и Цар Футбол продължава да властва над земното си кралство. Макар Коледа да идва, футболни мачове винаги се намират, дори и когато някои първенства решат да се съобразят с празниците и да почиват - кощунство в душата на всеки фен на великата игра. Въпреки всичко, нашият седмичен обзор отново е на вашето внимание и можете да проследите само при нас какво най-интересно ви готви най-вълнуващият спорт в света.

„Ливърпул” – „Фулъм”,  19:30 часа


Мачът, в който има най-сериозен заряд в този 18-ти кръг на Висшата лига. И за двата отбора двубоят е ключов – „Ливърпул” е на 12-то място във временното класиране на Премиершип, а „Фулъм” е 13-ти. Двата отбора са съответно на 7 и на 5 точки от зоната на изпадащите и на 5 (Ливърпул) и 7 (Фулъм) точки от зоната на европейските клубни турнири.

И двата отбора влизат в срещата в минорно настроение – „Ливърпул” паднаха тежко с 1:3 в предното си домакинство от „Астън Вила”, а „Фулъм” има само една победа в последните си девет мача в Премиершип.

В последните шест мача между двата отбора „Фулъм” има три победи, включително с 1:0 на „Анфийлд” през миналата година. Последният успех на „Ливърпул” срещу „Фулъм” е доста внушителен – 5:2, но в Лондон.

И при двата отбора ще има някои важни липсващи, но по-големи са загубите за „Фулъм”. За отбора на Димитър Бербатов аут е Брайън Руиз, човекът, който може успешно да играе като плеймейкър т.е. свързващо звено между халфовата линия и нападението. Няма го и оперният халф Стив Сидуел. При „Ливърпул” липсите не са толкова страшни – аут е Фабио Борини, няма да го има и младият бек Мартин Кели.

Букмейкърите дават 1.53 ставка за успех на „Ливърпул”, 4.00 за равен и 6.50 за победа на „Фулъм”.

Прогноза: Х1

Рома – Милан, 21:45 часа


Дербито на 18-ия кръг в Серия А противопоставя шестия срещу седмия във временното класиране.

Мачът се явява истински тест, защото може би ще предопредели кой от двата тима ще има сили да се бори за влизане в тройката на крайното класиране в Италия и зона Шампионска лига. Особено за „Милан” срещата е жизнено важна – росонерите са на шест точки от заветната цел и изгубиха достатъчно точки в началото на сезона.

И двата тима са във възходяща форма – по четири победи в последните пет изиграни мача. „Милан” няма загуба от шест поредни мача в Серия А и има само две изпуснати точки в тях. „Рома” загуби от „Киево” в последния си мач и прекъсна отличната си серия от пет поредни победи в първенството, като това сигурно ще настърви „вълците” за реванш.

В последните шест мача между двата тима „Милан” има три победи, а „Рома” – само една. В последния мач на „Олимпико” росонерите взеха победа с 3:2 в един истински спектакъл, белязан от гениалните изпълнения на Златан Ибрахимович и два негови гола, който обаче вече не носи червено-черната фланелка и сега „Милан” се надява Стефан Ел Шарауи да го замени достойно.

По отношение на съставите „Рома” няма някакви сериозни липси – ветеранът Родриго Тадей е под въпрос, както и Маркиньос, а Леандро Кастан е аут. При „Милан” пропускащите мача са по-сериозни имена и по-важни за състава – Алешандре Пато, Найджъл Де Йонг, който пропуска целия сезон заради скъсани коленни връзки, Игнацио Абате и Даниеле Бонера.

Букмейкърите дават ставка 2.25 за успех на „Рома”, 3.75 за равен и 2.80 за победа на „Милан”.

Прогноза: 1

Снимки: Getty Images/Guliver

Автор: Ивайло Петров

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес