Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бербатов с гол и победа в своя мач номер 200 в Премиершип

23 февруари 2013, 16:38 часа • 5739 прочитания

В ранния съботен мач от Премиершип, който е част от 27-ия кръг на най-високото ниво на английския футбол "Фулъм" успя да спечели с 1:0 при домакинството си на "Стоук Сити" и вече диша по-леко в таблицата на временното класиране в Англия.

Срещата беше юбилейна за Димитър Бербатов – мач номер 200 във Висшата лига на Англия. Още в деветата минута българинът можеше да отпразнува подобаващо юбилея, след като изпревари Райън Шоукрос в наказателното поле, но стрела високо в аут.

Като цяло „Фулъм” беше по-активният тим през първата част, но „Стоук Сити” се бранеше достатъчно добре и определено показваше, че ще се бори докрай.

Статуквото в мача обаче се промени в последната минута на полувремето – тогава Бербатов показа магията си и от въздуха нацели по великолепен начин отскочилата високо топка с външен фалц, пращайки я неспасяемо в горния десен ъгъл на Асмир Бегович – 1:0. Това беше девети гол в Премиершип за Бербатов с екипа на "Фулъм" и 84-ти в кариерата му в Англия.

Втората част започна неприятно за „Фулъм”, защото в 55-тата минута Ашкан Дежага направи страхотна глупост – скок без да гледа в наказателното поле и спиране с две ръце на топката т.е. дузпа. Зад топката застана Джонатан Уолтърс, който вече беше пропускал дузпа този сезон. Уолтърс явно си припомни това и стреля доста безотговорно и слабо в долния десен ъгъл на Шварцер, който улови удара му.

Минута по-късно Бербатов повтори изпълнението си от края на първата част, поигра си на 21 в наказателното поле и стреля от воле с левия крак, но този път Бегович отрази удара му.

Петнадесетина минути преди края „Фулъм” направи хубава атака по левия фланг и топката стигна до Бербатов на около пет метра пред вратата, но защитата на „Стоук” реагира бързо и блокира българина.

До края на мача не се случи нищо кой знае какво и пред двете врати и така "Фулъм" се отдалечи на 9 точки от зоната на изпадащите. В момента тимът на Бербатов има 32 точки, а в Англия обичайно при събрани минимум 40 точки изпадането в по-долна дивизия е на 99% предотвратено.

Играйте във футболната игра на Actualno.com - "Гол за гол".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес