Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БЧК открива гореща телефонна линия в помощ на украинските бежанци

06 март 2022, 16:39 часа • 3096 прочитания

На 7 март, понеделник, Българският Червен кръст, съвместно с Министерството на здравеопазването,открива нова телефонна линия в помощ на бежанците от конфликта в Украйна, намиращи се у нас.

На телефон 0800 20101 те ще могат да получават информация от консултанти и доброволци на БЧК за възможностите за медицинско и здравно обслужване в нашата страна. Линията е безплатна и ще бъде отворена всеки работен ден от 8:00 до 20:00 часа. Контакт с консултантите може да бъде установен и чрез специално създадения имейл: help@redcross.bg.

Още един телефон - 0800 11466, ще работи безплатно и ще осигурява конфиденциална връзка с консултанти и професионалисти по психосоциална подкрепа - доброволци и служители на БЧК. Линията ще е достъпна за всеки, намиращ се на територията на страната, всеки ден от 9:00 до 18:00 часа, като във вторник, петък и неделя от 9:00 до 17:00 часа ще дежурят и доброволци, владеещи украински и руски език. 

Много български лекари и лечебни заведения вече декларираха готовността си да помагат безвъзмездно в тази трудна обстановка. Както съобщихме, Първа САГБАЛ "Света София" осигурява безплатни прегледи за всички нуждаещи се жени, гражданки на Украйна, както и консултации за бременните и условия за раждане на бебетата. 

СЛЕДЕТЕ НА ЖИВО: Кризата в Украйна

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес