Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бат Сали се изправя пред съда, 16 свидетели срещу Евстатиев

10 октомври 2016, 08:28 часа • 1227 прочитания

В Софийския градски съд (СГС) започва делото срещу депутата от ДПС Александър Методиев. Процесът е за хулиганство и възпрепятстване на орган на властта да изпълни задълженията си.

На 1 май Методиев отказал да спре за полицейска проверка на пътя, държал се грубо с полицаи от Костенец, заплашвал ги, че ще останат без работа, а след това поискал обяснения от началника на местното РПУ за действията на подчинените му.

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу народния представител през септември.

През юли главният прокурор поиска имунитета на Александър Методиев. Депутатът се отказа сам от депутатската си неприкосновеност.

Междувременно стана ясно, че 16 свидетели и 10 вещи лица са призовани по делото срещу бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев, което ще бъде гледано днес при закрити врати в Районния съд на Пловдив.

Припомняме, че бившият кмет на Пазарджик и Стрелча е обвинен в изнасилването на 16-годишна ученичка и привеждането й в безпомощно състояние чрез алкохол. Наказанието при доказване на първото обвинение е лишаване от свобода от 3 до 10 години, а за второто – до половин година затвор или глоба до 500 лева.

По време на предходното заседание на 1 август момичето депозира чрез защитника си граждански иск за 10 000 лв, за нанесени морални щети.

След като гръмна скандала в Стрелча, Евстатиев беше арестуван и задържан, въпреки многократните искания на защитата за отмяна на най-тежката мярка за неотклонение. Делото си прехвърляха съда в Пазарджик и Панагюрище, а Върховният касационен съд го разпредели накрая в Пловдив.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес