Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Автобусните превозвачи настояват за единен контрол на всички документи

30 ноември 2021, 09:04 часа • 2746 прочитания

„Контролът не може да предотврати подобен инцидент за съжаление“. Това становище застъпи Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи пред БНТ по повод трагедията на АМ „Струма“, при която загинаха 45 души, а 7 бяха ранени.

По думите й, 10 минути преди тръгването на македонския автобус е направена проверка, която е показала, че всичко е било наред. Не се знае дали става въпрос за техническа неизправност или за пътните обстоятелства, обясни Милтенова.

Тя настоя за единен контролен орган, който да извършва контрол върху всички видове документи.

Пътният експерт Диана Русинова, която също присъства в студиото на БНТ, коментира, че собственикът на автобуса отрича да е имало грешки на водача, което означава, че са били подготвени за всякакви условия за шофиране. Остава големият въпрос защо шофьорът е допуснал грешка, но предстои следствието да го изясни.

Имаме хроничен проблем с контрола, строителството на самата инфраструктурна мрежа и с Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, посочи Русинова.

Тахошайбата не отбелязва колко души са си сложили колана вътре в самото превозно средство, както и какво е състоянието на водача. Затова Диана Русинова се надява държавата да предприеме реални мерки, за да не се повтори трагедията.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес