Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Автобусните превозвачи искат среща със Събев

09 януари 2022, 09:15 часа • 4934 прочитания

Автобусните превозвачи ще поискат още следващата седмица среща с министъра на транспорта Николай Събев, за да говорят за мерките в помощ на бранша, предава БНР.

В сравнение с БДЖ, където се отчита увеличение на превозените пътници с 30% по празниците в сравнение с 2020 година, превозените пътници с автобуси са по-малко.

Пътувалите с влак в сравнение с 2019 година, преди да се разрасне COVID-19 пандемията, са с 16% по-малко, казва Калин Маринов, ръководител на отдел "Маркетинг" в БДЖ. Според него интересът към пътуване с железопътен транспорт продължава да се възвръща, макар и с бавни темпове.Като се надява тенденцията да продължи, за да могат да достигнат нивата отпреди пандемията.

Очакванията на автобусните превозвачи не звучат оптимистично. Проблем за тях е не само намалелият пътникопоток, но и увеличението на цените на горивата.

Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи обясни, че за една година цената на метана се е повишила три пъти. След Нова година цената на метана стана 3,25 лв.

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес