Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арсенал за малко не сътвори чудо в Мюнхен, Малага отстрани Порто

14 март 2013, 09:54 часа • 4135 прочитания

Германският гранд "Байерн Мюнхен" за малко не пропиля повече от комфортен аванс след като подходи много несериозно срещу английския "Арсенал" и можеше да отпадне в осминафиналната фаза на Шампионската лига.

След катастрофалното 1:3 в Лондон, англичаните дойдоха в Мюнхен и показаха, че ще гонят дивото до последен дъх. И за малко не го хванаха - "Арсенал" спечели с 2:0, но заради по-малкото голове на чужд терен отпадна, предаде БГНЕС.

Високото самочувствие на "Байерн" беше посмачкано още в самото начало - "Арсенал" откри резултата с "гол от съблекалнята", след като в 3-ата минута Оливие Жиру простреля Мануел Нойер, засичайки от два метра пред празната врата пас на Тио Уолкът.

Вялата игра на домакините продължи до края на първото полувреме и началните минути на второто. Едва след това баварската машина заработи и за "Арсенал" настанаха тежки минути, като с основна заслуга вратата на лондончани да остане суха бе вратарят им Лукаш Фабиански. Полякът спаси няколко много силни удара - на Луис Густаво, Ариен Робен и Томас Мюлер.

В крайна сметка, вместо гол за домакините, такъв падна за гостите. При една от редките си контраатаки Арсенал спечели ъглов удар, след чието изпълнение Лоран Косчелни простреля с глава Нойер - 0:2.

В последните минути играта се изнерви и накъса, като футболистите на "Байерн" и 68-те хиляди зрители по трибуните на "Алианц Арена" трябваше да треперят до последния съдийски сигнал. В крайна сметка обаче Арсенал не успя да сътвори чудото и да вкара трети гол, пък и нямаше реална ситуация да го стори. Всъщност преди втория гол "топчиите" имаха много чиста ситуация - след двойно подаване и завъртане Жервиньо се измъкна по диагонал в малкия пеналт, но от трудна ситуация цъкна топката покрай Нойер и в аут.

С общ резултат от двата мача 3:3, но с повече отбелязани голове на чужд терен, "Байерн" се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига, жребият за които ще се тегли на 15 март в швейцарския град Нион.

Испания класира трети отбор на четвъртфиналите в Шампионската лига

В другия мач от вечерта "Малага" победи "Порто" с 2:0 с общ резултат 2:1 се класира са следващата фаза на турнира.

Срещата се игра пред 27 хил. зрители на ст. "Ла Росаледа" в Малага. До средата на първото полувреме инициативата владееха гостите, след което домакините изравниха играта. В 40-ата минута стадионът изригна, но отбелязаният гол за Малага бе отменен заради нарушение срещу вратаря на "драконите". Три минути по-късно домакините вкараха отново след индивидуален пробив на Иско и страхотен параболичен шут в горния десен ъгъл на Елтон, като този път попадението бе зачетено - 1:0.

Малко след подновяването на играта Дефур от "Порто" бе изгонен заради втори жълт картон. Останали в намален състав, гостите заиграха откровено защитно с идеята да пазят резултата, осъществявайки редки контраатаки към вратата на Малага. В 77-ата минута Роке Санта Крус удвои резултата, реализирайки с глава след центриране от корнер - 2:0. Пет минути по-късно Майкон намали, също с глава, но голът бе отменен заради засада.

В заключителните минути на срещата към съиграчите си в атака се присъедини и вратарят Елтон, но дори това не помогна на Порто да стигне до заветния гол, който би класирал португалците за следващата фаза на Шампионската лига.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес