Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арсенал изнесе лекция на Фулъм

24 август 2013, 16:38 часа • 4786 прочитания

В мач от втория кръг на Висшата лига на Англия отборът на „Арсенал” се справи сравнително леко с тима на Димитър Бербатов „Фулъм” като гост – 3:1. Така топчиите се отлепиха от дъното на класирането, след като на старта на сезона загубиха на „Емирейтс” с 1:3 от „Астън Вила”.

Гостите започнаха мача малко по-остро, като на резервния вратар на „Фулъм” Дейвид Стокдейл му се наложи да спасява удар на излезлия сам срещу него Тио Уолкът още в 10-тата минута. А в 14-тата „Арсенал” поведе след солидна порция късмет – на силно намокрения от свирепия дъжд терен Оливие Жиру успя да спре един далечен удар и се отзова сам срещу Стокдейл, като с лекота мушна топката край него – 0:1.

След този гол „Фулъм” овладя инициативата и наложи превъзходство, но в нападение нещата останаха ялови. Най-добрият шанс за домакините се откри след далечен удар на Адел Таарабт, който Шчесни спаси, а при добавката Деймиън Дъф не прояви майсторство и нацели отново легналия вратар на „Арсенал”.

Котиджърс играеха с идеята да правят преса дълбоко в полето на „Арсенал”, но в самия край на полувремето тази тактика им изяде главата. Топчиите успяха на няколко пъти да направят бързи контраатаки с по един два паса и в 41-вата минута хванаха защитата на „Фулъм” по бели гащи – Санти Касорла изведе Уолкът отдясно в наказателното поле, той стреля, Стокдейл изби, но право на крака на Лукас Подолски и германецът прати топката в опразнената врата – 0:2.

Втората част започна със силен удар на Таарабт, спасен с една ръка от Шчесни и оттам насетне „Фулъм” сякаш угасна. Играчите в бялот натискаха, но така и нямаше положения, а „Арсенал” сложи точка на спора в 68-та минута. Тогава Оливие Жиру спря отлично дълъг пас, топката беше разиграна на контраатака и Подолски я получи на скорост от Касорла, като германецът с топовен шут по диагонала нацели долния ляв ъгъл на Стокдейл – 0:3.

Оттук насетне „Фулъм” нямаше какво да губи и Дарън Бент, който влезе като резерва, успя да върне едно попадение в 77-та минута. Това стана благодарение на страхотно отиграване на Димитър Бербатов, който получи висок пас в наказателното поле с гръб към вратата по фланга, успя да гърдира и да стреля от воле със светкавично обръщане, Шчесни изби, но в краката на Бент, който от метър на празна врата нямаше как да сбърка - 1:3.

След попадението „Арсенал” пак стана по-активния тим, в игра влезе и Джак Уилшър и беше цяло чудо, че гостите не вкараха четвърти гол, като най-големият пропуск направи Тио Уолкът в първата минута на добавеното четириминутно продължение, когато сам срещу Стокдейл стреля право в тялото му.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес