Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арест за Босия и Дудев, яйце полетя към Ерменков

16 септември 2015, 08:51 часа • 4992 прочитания

Протестът на Дончо Дудев и Николай Колев-Босия пред парламента приключи в полицейската кола, съобщи Нова телевизия.

Дончо Дудев, който възнамеряваше да атакува народните представители с яйца, беше отведен от полицаите. Преди това на двамата бяха съставени предупредителни протоколи, че няма да замерват хора, но те са отказали да подпишат.

Малко след това яйце полетя по депутата от БСП Таско Ерменков.

В момента двамата се намират в едно от столичните управления на полицията.

Разликата на днешния доматен протест бе, че разрешението за него бе изместен встрани от НС, за да не бъде омазана сградата с домати. Мястото, от което щеше да се прицелва Николай  Колев- Босия е градинката до Софийския университет.

С него беше и Дончо Дудев, известен протестър.

"Полицията се опитва да ни спре правото на граждански протест, взеха ни личните карти, аз съм уведомил, че ще има протест. Какъв е проблемът", попита Дудев.

От своя страна Николай  Колев- Босия зави, че: "На идиотски заповеди няма да се подчиня, аз се подчинявам на Закона за разлика от полицията. Аз не замерям НС, а депутатите, които са съучастници в убийствата на хиляди българи, не по-малко 1200 човека годишно се избиват... Заповедта е противозаконна и тя не трябва да се изпълнява. Имам две решения на СРС, които са влезли в сила, че това е граждански протест и мога да ги замерям с обувки, с блажна боя, с вода и че това е напълно допустимо."

Аз съм дошъл точно за това, за да ги целя, допълни Дудев и показа кутията с яйца, която носи. Според него това не е хулиганство: „Това е граждански протест. Не е ли престъпление КТБ, че не искат да нарпявт съдебната реформа, няма нито една мутра в затвора. Въпросът е, че не трябва да ги оставяме на мира, ние сме тук и ще ги тормозим докато не се махнат. Цацаров трябва да е следващия.“

Снимка: архив

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес