Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

АПИ ще предприеме мерки за осигуряване ремонта на главния път във Ветрен

06 юли 2019, 18:29 часа • 2946 прочитания

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) ще предприеме необходимите действия за ремонт на главния път във Ветрен, информират от пресцентъра на ведомството. Управителният съвет на структурата е изискал от община Септември финансова обосновка за необходимите средства за ремонт на републиканската пътна мрежа на територията на град Ветрен, преди поройните дъждове, през изминалото денонощие.

След прецизиране на предстоящите разходи и дейности АПИ и община Септември са готови да предприемат съвместно незабавни действия по преодоляване на пораженията от бедствието. Това съобщи инженер Иван Досев – член на Управителния съвет на пътната агенция, който днес посети града, за да се запознае на място със ситуацията във Ветрен.

Очаква се до понеделник да стане ясна стойността на щетите, нанесени по републиканските пътища в града, след което АПИ и община Септември ще подпишат споразумителен протокол за съвместно финансиране на ремонтните дейности по републиканските участъци на територията на град Ветрен.

На база подписания протокол Агенция „Пътна инфраструктура“ и общината ще предприемат необходимите строително – ремонтни работи за възстановяване на пътните настилки във възможно най-кратък срок.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес