Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

АПИ: Ремонтите по АМ ”Тракия” приключват до края на юни

30 май 2019, 15:25 часа • 2803 прочитания

Ремонтите по магистрала "Тракия" се очаква да приключат до края на юни. Това съобщи на пресконференция Иван Досев от Агенция "Пътна инфраструктура":

"До края на юни трябва да приключат тези ремонти, тоест всички временни организации и ремонти по АМ "Тракия" да бъдат вдигнати, за да може хората, пътуващи до морето, да пътуват спокойно и безопасно.

Тези по "Хемус" са малко в по-ранен стадий, така че ще продължат малко по-дълго и ще бъдат и през летния сезон. Съвместно с органите на "Пътна полиция" ще правим всичко възможно там да няма задръствания".

До приключването на ремонтите през летния сезон в съответните участъци в края на седмицата ще бъдат пускани по две ленти за движение в по-натоварената посока, отбелязват от Пътната агенция.

В петък и събота, когато се очаква интензивно движение в посока Варна и Бургас в участъците с ремонтни дейности на автомагистралите „Хемус” и „Тракия”, ще има две ленти за движение в посока морето, а в неделя и понеделник две ленти в посока София.

Тази организация на движение сработи успешно в почивните дни около 24 май и бяха избегнати тапи по магистралата, отчетоха от АПИ и “Пътна полиция”.

Радослав Влахов, член на Управителния съвет на АПИ, водачите да спазват правилата и да не използват аварийната лента за изпреварване или по-бързо предвижване.

Главен инспектор Калоян Драганов от ГД „Национална полиция” посочи, че въпреки строгите санкции – глоба от 1000 лв. и лишаване от право за правуправление за три месеца за шофиране в аварийната лента, водачите продължават да го правят.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес