Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Антоний Гълъбов: Амбицията на Първанов дава шанс на БСП за промяна

03 февруари 2012, 21:22 часа • 8251 прочитания

Амбицията, заявена от Георги Първанов, показва, че ни предстои опит за оспорване на председателско място в БСП, което е дефинирано от втори кандидат. Това заяви в предаването „Това е България” на Радио „Фокус” политологът доц. Антоний Гълъбов.

„За първи път в БСП предстои някакво вътрешно усилие за партийни функционери, за активисти и членове, в което тази партия трябва да излезе от състоянието на летаргия, в което се намира през последните 15 години. Това е началото на нормализацията вляво. Тя беше отложена с повече от 15 години. Време е левицата да влезе в тежкия път, по който минаха десните партии”, коментира Гълъбов.

Според него за първи път може би предстои обществото да види в БСП опит за конкуренция.

Доц. Гълъбов определи изявленията на бившия президент като бягане пред вятъра. „Това е опит да бъде наложен дневен ред преди външни фактори да определят неговата последователност. Това е характерен жест за онези политици, които се опитват да заемат лидерска позиция - те се опитват да изпреварят дневния ред, а не да решават проблемите, които той поставя”, посочи политологът.

Доц. Гълъбов каза още, че изборният провал на БСП през 2009 г. е най-ниският резултат, който партията е постигала от създаването си и посочи, че истинският проблем е било преутвърждаването на сегашното ръководство след тази загуба.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес