Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Animal Rescue Sofia: Може би ще ни помогнат хората

09 ноември 2013, 15:01 часа • 23104 прочитания

За три години 2300 са кучетата, на които сме намерили домове, а общо около 3000 са минали през нашия приют за осиновяване, повечето от тях са осиновени в чужбина.

Това каза Надя Станчева, управител на приюта в Богров, предаде репортер на БГНЕС. Пред НДК днес имаше флашмоб с участието на много осиновени от приют Богров на Animal Rescue Sofia бездомни кучета и техните стопани. Хората искаха да покажат недоволството от предстоящото закриване на приюта и да напомнят, че хиляди кучета вместо по софийските улици, днес са в своите домове именно благодарение работата на



Договорът на приюта изтича през декември тази година и няма да бъде подновен. Много от осиновителите на кучета от приюта и техни приятели се притеснили от това и поискали да помогнат. "И тъй като не се сетихме за друг начин решихме, че е най-хубаво да се видим, да се съберем, да се надъхаме, че имаме много приятели, а и останалите хора, които по една или друга причина не ни харесват да видят колко работа всъщност е това и да променят мнението си. Всяко едно от тези кучета е било на улицата преди нашата намеса, сега те са със своите стопани", каза Надя Станчева. Тя е категорична, че договорът за приюта няма как да бъде удължен. "Опитвахме, питахме, така и не разбрахме всъщност защо се прекратява, но в момента се опитваме да съберем достатъчно средства, за да закупим наш терен, който е бивша ферма и да продължим работата си там. След като общината и държавата няма да ни помогнат, може би ще ни помогнат хората", посочи Надя.



Необходими са им 210 000 евро, до момента са събрали около 86 000 евро. Имотът има три сгради, които са почти в чудесно за целта състояние. Събират пари по всякакъв начин, на 21 ноември, например, ще има и концерт в подкрепа на каузата.

Animal Rescue Sofia (ARS) е българска неправителствена, нестопанска организация, която от три години стопанисва общинския приют в Богров. Договорът за приюта изтича през декември и няма да бъде подновяван. Осиновени от приюта кучета отглеждат журналистката Елена Йончева и нападателят на "Лудогорец" Михаил Александров. Сред дарилите за закупуване на нов терен за приют са Слави Трифонов и холивудската звезда Келан Луц ("Здрач").

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес