Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Андре Токев имал 12 неплатени глоби, грозят го между 1 и 5 години затвор

08 декември 2021, 23:40 часа • 21970 прочитания

12 неплатени актове и фишове е имал готвачът Андре Токев, когато беше заловен да кара пиян на 31 октомври в София. Тогава вече е имал условна присъда за същото престъпление. Това става ясно от обвинителния акт срещу него, внесен в съда от Софийската районна прокуратура, предава 24 часа.

Един от топготвачите в “Мастършеф” е карал с 2 промила алкохол - пил около 17 ч на 31 октомври в ресторанта, където бил нает да работи. Фирмата е на съпругата му Мария. Въпреки че се почерпил обилно, той се качил на белия мерцедес пикап. Карал по околовръстното в София, когато точно пред магазин на голяма мебелна верига се качил на тротоара. Там гумите се спукали, а джантите се изкривили. Въпреки че пикапът се движел само по джанти, готвачът натиснал още газта. Металът се триел в асфалта, хвърчали искри, но Токев дори изпреварвал други коли. Шофьорите се отдръпвали, за да не ги блъсне. Няколко от тях подали сигнал на тел. 112. Други спрели колите си и опитали да накарат пияния готвач да слезе от колата, но без успех.

Спрели го полицаите от СДВР. Те взели книжката на Токев и го питали какво се е случило. “Спуках гума”, казал той. Тогава униформените усетили, че мирише на алкохол, и го изпробвали с дрегер, който отчел 1,9 промила. Полицаите придружили готвача до болница, а кръвният тест потвърдил, че е карал с над 1,2 промила алкохол в кръвта - 1,79. Тъй като пробата била взета доста след като говачът бил спрян, медиците направили експертиза. Тя показала, че към момента на шофирането готвачът е бил с концентрация на алкохол в кръвта 2 промила.

Още тогава станало ясно, че Токев вече е осъждан за шофиране в нетрезво състояние. До следващата година той бил в изпитателния срок на условна присъда от 3 месеца, защото 2 години по-рано във Варна се качил на същия джип с 1,6 промила алкохол. Тогава Токев 4 месеца е бил и без книжка. За последните 20 години той е натрупал 9 акта и 10 фиша. От тях платил едва 7, другите чакал да изтекат по давност.

Заради изпитателния срок на предишната си присъда, ако Токев бъде признат за виновен, ще влезе в затвора. Рискува да прекара зад решетките между 1 и 5 години, както и да плати глоба от 500 до 1500 лв. В момента е под домашен арест.

“Съзнавам, че не е достатъчно само да ви се извиня. Вие заслужавате повече от това. И аз ви обещавам, че ще работя за възстановяването на доверието ви към мен. Вярвам, че няма по-добър учител от живота в стремежа си да се поправим. Макар и понякога по трудния начин. Случилото се е недопустимо и мога само да благодаря на Господ, че запази живота ми и не навредих на други освен на себе си”, извини се той във фейсбук.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес