Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Анди Мъри последва Джокович и отпадна безславно

16 август 2013, 23:48 часа • 4479 прочитания

След като световният номер едно Новак Джокович загуби на четвъртфинала в Синсинати, световният номер две Анди Мъри също излетя от състезанието, при това след доста унизителна загуба от Томаш Бердих – 3:6, 4:6.

Първият сет премина при по-ниско качество и се реши от един пробив – в осмия гейм. Тогава Мъри се пропука, като от рутинна позиция прати форхенд в мрежата. Шотландецът игра доста слабо и направи цели 14 непредизвикани грешки за девет гейма – показателно за качеството на мача. Бердих също не беше на особено високо ниво, но все пак се държеше далеч по-стабилно на корта.

Началото на втория сет най-ярко демонстрира в колко лошо състояние се намираше Мъри в мача – той стигна до 0:40 на сервис на Бердих и профука всичките си възможности, при това в два от случаите след крайно несериозни ретури и опити за екстремни отигравания. Логично чехът веднага се възползва и на свой ред стигна до четири възможности да пробие, след като Мъри водеше в сервиса си, като накрая шотландецът с поредна непредизвикана грешка сдаде подаването си.

Пробивът съвсем стабилизира Бердих, който на собствен сервис стана недосегаем, развърза форхенда си и Мъри беше безпомощен. Шотландецът вкарваше в игра 70% от ретурите си при сервис на чеха – с 20% по-малко, отколкото досега в турнира. Положителното за Мъри беше, че поне на собствен сервис също стана по-стабилен и удържаше без проблем подаването си. Това обаче беше твърде слаба утеха за световния номер две и при 5:4 гейма във втория сет Бердих стигна до два поредни мачбола след зверски форхенди по правата, като реализира още първия след грешка на Мъри на ретура.

Победата означава, че Бердих ще играе на полуфинал с победителя от класиката Роджър Федерер – Рафаел Надал, която започва в 2:00 часа тази нощ. Ако Федерер загуби, то губи и позицията си под номер 5 в ранглистата и може даже да падне до номер 7, защото и Дел Потро върви напред в Синсинати.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес