Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Американските военни измъчвали пленници на "Металика"

13 февруари 2013, 14:23 часа • 11407 прочитания

Американските спецчасти надъхвали бойците си в Ирак с мощен "християнски хеви метъл", най-често в изпълнение на групата "Demon Hunter", написа популярното американско издание "Esquire", позовавайки се на думите на командоса, убил Осама бин Ладен. 

"Когато ние започнахме войната в Ирак, използвахме музиката на "Металика", за да накараме пленниците да говорят", разказа той, представен с псевдонима "Стрелеца".

Използването на песни на "Металика" при психологическата подготовка на пленниците от страна на американските спецчасти в Ирак било преустановено, след като един от лидерите на бандата изпратил лично писмо до военното ръководство с молба техните парчета да не се използват при упражняване на насилие.

"Хей, моля, не използвайте нашата музика, защото ние не искаме да подтикваме към насилие", заявил един от лидерите на "Металика"

"Тогава аз си помислих: Пич, вие имате албум, озаглавен "Kill Em All"", допълва "Стрелеца", предаде КРОСС.

Ръководните фактори на армията веднага обаче взели предвид тази молба и действително забранили пускането на песни на "Металика" в американския контингент в Ирак.

Научавайки за това, членовете на американската хеви метъл група "Demon Hunter" на драго сърце позволили всички техни парчета да бъдат използвани от американските военни. Те дори предоставили безплатно на бойците нашивки със своето лого и име.

 

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес