Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Alpine направи първи тестове

29 март 2013, 15:52 часа • 4748 прочитания

Натоварената мартенска програма на Signatech-Alpine завърши с 2-дневна тестова сесия на пистата „Пол Рикар“, Франция. След съобщението от 8 март за завръщането на Alpine в състезанията за издръжливост в Льо Ман, и след официалното представяне на 22 март на прототипа с N°36 в L’Atelier Renault, Париж, новият автомобил направи своя пистов дебют този вторник и сряда.

Тримата пилоти в програмата – Нелсън Панчиатичи, Пиер Раг и Тристан Гоменди – се възползваха от официалната European Le Mans Series предсезонна тестова сесия на пистата „Пол Рикар“, Франция, за да изпробват за пръв път новия болид преди сезон 2013.

Основните цели на тестовата сесия бяха да се тестват промените, направени по шасито на Alpine, и оптимизиране на настройките на шасито спрямо последните смеси на Michelin. През светлата и тъмната част на денонощието бяха тествани и оценени различни гуми с цел подготовка за първите кръгове от шампионата European Le Mans Series, както и за „24 часа на Льо Ман“.

В сряда сутринта Нелсън Панчиатичи записа най-доброто време от двата дни. Тримата пилоти завъртяха 1459 тестови километра в южна Франция.

Състезателният дебют на N°36 Alpine в 2013 European Le Mans Series нще се състои на а „Силвърстоун“, Англия, на 12-13 април.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес