Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Александър Тонев струва 2 млн. паунда

27 март 2013, 13:35 часа • 4799 прочитания

"Селтик" може да вземе българския национален нападател на "Лех Познан" Александър Тонев за 2 милиона паунда, твърди агентът на играча Джанфранко Чикети, предаде БГНЕС.

Освен шотландците, италианските "Лацио" и "Фиорентина" също имат интерес към 23-годишния Тонев, който може да играе не само като нападател, но и като крило.

Шефовете на "Селтик", които ще направят сериозен опит да вземат бившия играч на ЦСКА през лятото, следят Тонев от октомври 2012 година, а на световната квалификация с Дания, завършила 1:1 в Копенхаген, имаше скаути, пратени от треньора на "детелините" Нийл Ленън. Тонев вече вкара хеттрик за националния отбор в мача срещу Малта.

Първоначално се смяташе, че "Лех Познан" ще иска 3 милиона паунда за своя млад играч, но днес агентът на родения в Елин Пелин играч обяви, че бившият тим на Стилиян Петров може да го вземе за 2 милиона паунда. Той още потвърди информациите, че "Лацио" наистина иска българина.

"По време на зимната пауза няколко италиански клуба проявяваха интерес към него, но ние не успяхме да се разберем и да сключим сделка", каза Чикети за "Дейли Рекърд".

"Тогава цената му беше 1,5 милиона паунда, но след последните му отлични игри и хеттрика срещу Малта, аз бих могъл да кажа, че Александър вече струва 2 милиона паунда. Хубаво е евентуална сделка за него да стане факт бързо, защото ако той продължава да играе така, то цената му ще скочи още и то доста", каза още агентът на крилото.

"Не е тайна за никого, че "Лацио" го искат и то много. Те го следят вече повече от година", завърши италианският агент на българския национал.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес