Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако не внимавате, можете да плащате за топла вода дори и да ви е спряна

10 май 2017, 07:21 часа • 4897 прочитания

Не ползвайте кранът за топлата вода, дори и тя да е спряна заради ремонт, защото въпреки това водомерът за топлата вода ще продължава да отчита. Това предупреждават от "Топлофикация".

Ако въпреки липсата на топла вода, по навик въртим кранът на чешмата за топло, водомерът също ще се върти и ще трябва да плащаме. Можем да си позволим да въртим крана за топлата вода само при положение, че цялата вътрешна инсталация на жилищната сграда е източена и абонатната станция е спряна, поясниха от столичното дружество, цитирани от в. "Монитор".

Спирането на крана на топлия водомер е препоръчително там където има монтиран бойлер, който ще се ползва, защото има риск да захраните съседите си с вашата топла вода. От "Топлофикация София" потвърдиха ангажимента си първият ремонт в ТР „Изток” да завърши по график и топлата вода да бъде пусната на 19 май.

Относно преминаването на топлоцентрала „Люлин” на резервно захранване, от „Топлофикация-София” казаха, че тя продължава да работи нормално. Рискът остава при прекъсване на втория кабел, подаващ ток към водогрейката. От нея получават топла вода районите на панелните комплекси „Люлин” и „Обеля”.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес