Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Акция за събиране на книги за българите на остров Тенерифе

01 октомври 2020, 08:45 часа • 2731 прочитания

Акция за даряване на книги за българската библиотека на остров Тенерифе ще има днес в София. В столичния квартал „Младост“2, в Бл. 281 ще се срещнат основателката на библиотеката Нели Кирилова с организаторите на събитието Цветана Чолакова и Таня Минева и всички, които имат желание да подарят удоволствието от контакта с книгите на сънародниците ни на Канарите. Подобни срещи вече се проведоха в Силистра и Русе.

В инициативата вече се включиха олимпийската медалистка и първата българка със световен рекорд в леката атлетика Йорданка Благоева, Валентин Минев, световен шампион по самбо, Цветана Божилова, многократна шампионка по джудо, треньори и деятели в бойните спортове, известния дерматолог д-р Радина Денкова.

„Бях въодушевена от идеята да помогна за създаването на духовен център в Тенерифе. Всяко българско дете трябва да държи в ръката си книга на български език, за да не скъса невидимата връзка с род и родина“, казва Таня Минева, съпруга на световния шампион Валентин Минев, предаде БГНЕС.

Ива Иванова
Ива Иванова Отговорен редактор
Новините днес