Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Адвокатът на Нено Димов очаква делото му да приключи с оправдателна присъда

16 септември 2022, 12:50 часа • 1895 прочитания

Проведе се първо заседание след съдебната ваканция по делото срещу бившия министър на околната среда Нено Димов за водна криза в Перник от края на 2019 година, предаде БНР.  Той е обвинен за умишлена безстопанственост, довела до водната криза в Перник.

Припомняме, че делото тръгна по същество през май тази година, макар че още на 1 декември 2021 г. беше направен първи опит за начало на делото. Тогава делото беше отложено заради съдебен заседател с COVID-19. 

Още: Делото срещу Нено Димов за водната криза в Перник най-после тръгна по същество

Процесът вече се гледа от Софийския градски съд след като от 28 юли спецправосъдието престана да съществува. Делото продължава със същия съдебен състав.

"След като свърши делото, ще коментирам тогава", каза Нено Димов в отговор какви са очакванията му от разпитите днес. Адвокатът на Димов Ина Лулчева коментира, че нищо не очакват от разпитите. 

"Те нямат отношение към обвинението, както и 99,9% от свидетелите. Очакваме делото, когато един ден приключи, колкото се може по-бързо за нас, да приключи така, както всички поръчкови дела – с оправдателна присъда. Когато делото се образува не защото има престъпление, а защото се преследва човекът, очевидно е поръчка", смята Ина Лулчева.

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес