Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Адвокатът на Костандинов: Изходът от делото е добър

15 януари 2016, 17:45 часа • 2419 прочитания

Изходът от делото е добър, тепърва ще преценяваме дали да внасяме жалба в Софийския апелативен съд (САС). Това каза пред журналисти адвокатът Людмил Рангелов, който е защитник на бившия директор на дирекция "Вътрешна сигурност"-МВР Тодор Костадинов.

Днес Софийския градски съд (СГС) обяви решението си по делото "Червеи", като оправда Тодор Костадинов по едно от повдигнатите му обвинения, а по друго му наложи административно наказание – глоба от 3000 лева.

"Тепърва ще преценяваме дали да внасяме жалба в Апелативния съд или не, след като се видят и мотивите на съда", заяви адвокат Рангелов, цитиран от "Фокус".

Той посочи, че не може да коментира присъдата на бившият председател на Софийски градски съд (СГС) Владимира Янева и добави, че независимо, че са в едно обвинение, те определено нямат такава връзка каквато е едно деяние при съучастие.

По думите му, бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев, който бе свидетел по това дело, най-добре е коментирал скандала като е казал, че това е един балон.

Адвокатът призна, че е очаквал и друга присъда за клиента си. На въпрос смята ли, че ще има резултат от протеста на прокуратурата, адвокат Рангелов заяви, че всичко е възможно и в съда може да се случи всичко. Според него е неуспех за системата и обществото, че въобще е имало такова дело.

Според прокуратурата Янева е извършила престъпление по служба, а Тодор Костадинов - документно престъпление и компютърно престъпление. Държавното обвинение поиска и за Костадинов присъда от 2 години и половина.

Янева и Костадинов са обвинени, че са разрешили ползване на специални разузнавателни средства (СРС) за централния регистър в МВР по разработката "Червеи".

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес