Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Адвокатът на Цветен Василев направи разкрития, свързани с Делян Пеевски

05 февруари 2019, 16:29 часа • 13098 прочитания

Адвокатът на Цветан Василев - Константин Симеонов, определи процеса срещу банкера като фарс.

"Има съгласувани действия между прокуратурата и съда. Това не е съд, а е специализиран съд - специално създаден с определени цели, само че в един момент тези цели се изместиха с промяна на подсъдността, с промяна на състава на съда ...", коментира адвокат Константин Симеонов.

Според него Цветан Василев сигурно чувства вина, защото не се е усетил на време какво ще се случи с КТБ. Симеонов съобщи още, че адвокатът на Делян Пеевски е занесъл при Цветан Василев определени искания за части от предприятия, които са били под контрола на КТБ - теза, която самият Василев повтаря отдавна.

"Каквото и да ви говорят, става дума за пари", подчерта той и конкретизира: "Става дума за определени щения на определени хора, които са искали да вземат части от предприятия, контролирани от КТБ със съответни кредити".

Симеонов припомни, че защитата на Василев много пъти е искала да бъде призован като свидетел Делян Пеевски, но зам.-главния прокурор Иван Гешев "го наредил до американския и руския президенти Барак Обама и Владимир Путин".

Константин Симеонов категорично заяви, че отново ще поиска съдът да призове Делян Пеевски. "Ще видим какво ще каже съдът. На нас ни беше отказано в досъдебното производство, най вероятно и съдът ще откаже, може би защото трудно се призовава, както трудно се призовават Путин и Обама", добави Симеонов.

Екстрадицията на Цветан Василев в този вид, в който е в момента, по думите на адвоката му "би трябвало да бъде прекратена от сръбския съд, защото Цветан Василев е поискан по това дело със странни искания от страна на прокуратурата с описание на обвинения, каквито не са предявени".

"Ако решението на арбитражния съд в Щатите не е продадено, както решението по Закона "Магнитски" срещу 8 изтребителя F-16, този арбитраж може да се произнесе, че КТБ е фалирана умишлено с участието на държавата", заяви още Константин Симеонов, визирайки заведено дело по закона RICO.

Той поясни още: "Както виждате, няма решение по Закона "Магнитски", а заместник-държавният секретар на САЩ дойде в София на крак да каже на нашите управници какви изтребители да си изберат".

Ива Иванова
Ива Иванова Отговорен редактор
Новините днес