Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6,5 години затвор за кмет и заместника му

22 ноември 2012, 12:21 часа • 6734 прочитания

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимите Марин Йосифов и Анжела Запрянова. Йосифов е бивш кмет на Садово, а Запрянова – заместник-кмет, съобщиха от пресслужбата на съда.

Те бяха признати за виновни в това, че в периода от началото на месец февруари до 30 юни 2010 година в Пловдив, в съучастие като съизвършители, са поискали от Недялко Бекиров, управител на "Пътинжинеринг" ООД гр. Пловдив, дар, който не им се следва – пари в размер на 250 077 лева, представляващи 7% от стойността на предложената от дружеството ценова оферта – 3 572 529 лева с включен ДДС.

Целта е да упражнят влияние при вземане на решение от длъжностно лице – Елена Василева, заместник-кмет на Община Садово, във връзка със службата й относно провеждане на процедура по възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител за обект "Строителство на недвижима собственост – Изпълнение на цялостна канализация на село Кочево, община Садово, етап І " - чл. 304б, ал.1, НК.

За така извършеното деяние подсъдимият Марин Йосифов беше осъден на 3,6 години лишаване от свободата при първоначален общ режим. За така извършеното деяние подсъдимата Анжела Запрянова беше осъден на 3 години лишаване от свобода при първоначален общ режим.

Подсъдимият Марин Йосифов заемал длъжността кмет на община Садово, като към 2010 година бил втори мандат на изборната длъжност. Длъжността заместник-кмет се заемала от Елена Василева. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Редактор: Евгения Гигова

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес